середа, 04 жовтня 2017 22:31

Порошенка просять ветувати закон щодо судової реформи

Порошенка просять ветувати закон щодо судової реформи
Національне антикорупційне бюро просить Петра Порошенка накласти вето на законопроект про внесення змін до низки кодексів, який запускає судову реформу. Фото: 24 канал

Національне антикорупційне бюро просить Петра Порошенка накласти вето на законопроект про внесення змін до низки кодексів, який запускає судову реформу.

Про це йдеться у заяві НАБУ.

"Національне бюро переконане: ухвалення подібних змін до кримінального процесуального законодавства заблокує розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів і унеможливить притягнення винних до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ пояснили, що законопроект , який серед іншого передбачає внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу, містить низку суперечностей, які у разі набуття чинності, можуть паралізувати роботу органів досудового розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп про судову реформу: Хто приймав - хай розхльобує

"Найбільше занепокоєння викликає поправка до ст. 219 КПК України, яка передбачає обмеження термінів досудового розслідування тяжких злочинів до 6 місяців з моменту внесення відомостей до ЄРДР", - додали у відомстві.

Відомство вважає, що розкриття і розслідування складних корупційних схем у такі стислі терміни є неможливим.

Верховна Рада 3 жовтня завершила розгляд поправок до законопроекту "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів". Таким чином запустила судову реформу.

Зараз ви читаєте новину «Порошенка просять ветувати закон щодо судової реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі