середа, 14 грудня 2022 17:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Поплічники Путіна контролювали сім готелів в Україні. Нерухомість арештували

Печерський районний суд Києва арештував готелі у Києві, Львові, Одесі та Олександрії, які контролювали власник московського футбольного клубу ЦСКА Євген Гінер, віцеспікер держдуми Росії Олександр Бабаков і представник криміналітету РФ, так званий "злодій у законі" Михайло Воєводін.

Арештували Premier Palace Hotel, Premier Hotel Rus, Premier Hotel Lybid і Premier Hotel Slavutych у Києві, Premier Hotel Dnister у Львові, Premier Hotel Odessa в Одесі, а також Premier Compass Hotel Oleksandriya в Олександрії, якими володіє група VS Energy, яку контролюють вищезгадані росіяни. Про це повідомила "Радіо Свобода".

Автор: "Радіо Свобода"
  Premier Palace Hotel у Києві та учасники "лужниківської групи" ‒ Михайло Воєводін, Євген Гінер та Олександр Бабаков.
Premier Palace Hotel у Києві та учасники "лужниківської групи" ‒ Михайло Воєводін, Євген Гінер та Олександр Бабаков.

Суд частково задовольнив клопотання Офісу генерального прокурора.

Відповідно до ухвали, майно заборонено відчужувати.

Також суд арештував нежитлові приміщення торговельно-виставкового комплексу "Метроград" і ТРЦ "Метрополіс" у Києві.

Росіяни, які контролювали готелі, називають так званою "лужниківською групою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російського мільярдера Фрідмана затримали у Великій Британії

Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генпрокурора проводить досудове розслідування за кількома звинуваченнями.

Зокрема – привласнення майна і вчинення злочинною організацією "Лужники" умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України і порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Гінер також є партнером російської держкорпорації "Ростех", яка виробляє та експортує високотехнологічну промислову продукцію цивільного і військового призначення.

Керує нею колишній офіцер ФСБ Сергій Чемезов, давній друг і соратник президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна.

Михайло Воєводін має прізвисько "Міша Лужнецький".

Бабаков впливав на вище політичне керівництво України у період 2001-14 років, забезпечував лобіювання інтересів злочинної групи з метою набуття активів учасниками групи, пише "Радіо Свобода".

У 2017–22 роках підконтрольні VS Energy обленерго за фіктивними операціями перерахували понад 1,65 млрд грн на підприємства групи. Після чого частину коштів легалізували шляхом придбання рухомого та нерухомого майна.

22 листопада СБУ прийшла з обшуками до енергетичної компанії VS Energy, яка володіє низкою обленерго. Йдеться про шість обленерго в Україні.

СБУ назвала Бабакова поплічником Путіна.

Жоден об'єкт на території України не повинен мати стосунку до Росії, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Поплічники Путіна контролювали сім готелів в Україні. Нерухомість арештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі