четвер, 30 вересня 2021 15:39

Під генпрокуроркою Венедіктовою захиталося крісло - ЗМІ

Під генпрокуроркою Венедіктовою захиталося крісло - ЗМІ
Ірину Венедіктову призначали генеральним прокурором за поданням президента Володимира Зеленського. Фото: president.gov.ua

Офіс президента планує звільнити генеральну прокурорку Ірину Венедіктову.

Про це повідомляє Цензор.нет із посиланням на власні джерела.

"Офіс президента слідом за звільненням Разумкова збирається організувати збирання голосів для заміни генеральної прокурорки Ірини Венедіктової. Найімовірнішим кандидатом для заміни є прокурор Києва Олег Кіпер", - пише головний редактор сайту Юрій Бутусов.

Зі слів журналіста, також планують заміну голови Національного банку Кирила Шевченка. На його місце Офіс обговорює кандидатуру Тимофія Милованова - радника керівника ОП, глави Нацради з інвестицій, Наглядової ради Укроборонпрому, голови конкурсної комісії з обрання директора Бюро економічної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До НАЗК звернулися щодо заступника Венедіктової, який гуляв на дні народження Татарова

Збирати підписи за відставку спікера Разумкова "слуги" збираються на виїзному засіданні в Трускавці.

"Керівник ОП Андрій Єрмак збиває і дискредитує Разумкова, який був першим номером партійного списку "слуг народу" на виборах. Це для того, щоб напередодні виборів повний контроль над партією і фракцією захопив саме Офіс", - пише Бутусов.

"Слуг народу" збирають у Трускавці, щоб "заспокоїти лояльних депутатів, що чистка омине їх самих".

Верховна Рада призначила Ірину Венедіктову генеральною прокуроркою 17 березня 2020 року. Її кандидатуру пропонував президент Володимир Зеленський.

На позачергових парламентських виборах 2019-го вона була третьою в списку партії "Слуга народу". Тимчасово виконувала обов'язки директора Державного бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Під генпрокуроркою Венедіктовою захиталося крісло - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі