четвер, 24 березня 2022 11:04

Платити за російський газ у рублях – це допомагати РФ вбивати українців – Кулеба

Платити за російський газ у рублях – це допомагати РФ вбивати українців – Кулеба
Дмитро Кулеба закликав ЄС зробити мудрий і відповідальний вибір. Фото: Еastnews.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав європейські держави не виконувати вимог Росії і не платити за російські нафту й газу в рублях.

"Якщо будь-яка країна Євросоюзу схилиться перед принизливими вимогами Путіна платити за нафту та газ у рублях, це однаково що допомагати Україні однією рукою та допомагати росіянам вбивати українців іншою. Я закликаю відповідні країни зробити мудрий та відповідальний вибір", – написав міністр 24 березня у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін і його мафія рано чи пізно будуть в суді, якщо на той час буде кого судити" - Юріс Юрашс

23 березня президент РФ Володимир Путін доручив центробанку і уряду приймати оплату за поставлений до так званих "недружніх країн" російський газ лише у рублях.

У Німеччині заявили, що така вимога Москви суперечить укладеному контракту. Цей крок Кремля ставить європейські компанії перед необхідністю обмінювати євро або долари на рублі через центробанк, і це фактично підриває санкції.

Зараз ви читаєте новину «Платити за російський газ у рублях – це допомагати РФ вбивати українців – Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі