вівторок, 13 грудня 2022 18:50

Після санкцій США і рішення Ради у ліквідованому ОАСК зробили заяву

Після санкцій США і рішення Ради у ліквідованому ОАСК зробили заяву
Верховна Рада ліквідувала Окружний адміністративний суд Києва, який очолює скандальний Павло Вовк, сьогодні. Фотоколаж: Facebook.com/antac.ua

У ліквідованому Окружному адміністративному суді Києва прокоментували сьогоднішнє рішення Верховної Ради.

В ОАСК заявили, що "найбільшу шкоду від такого рішення відчують українці, які, фактично, будуть позбавлені доступу до правосуддя". Заяву опублікували на сайті.

"Верховна Рада ухвалила законопроєкт про ліквідацію ОАСК та утворення Київського міського окружного адміністративного суду. Таке рішення не відповідає положенням Конституції України, положенням процесуального законодавства і вимогам воєнного часу", – заявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одіозний голова ОАСК Вовк викинув повістку про виклик до ВАКС

Поскаржилися, що десятки тисяч справ ОАСК, передадуть спочатку до Київського окружного адміністративного суду, а потім до Київського міського окружного адміністративного суду.

"І кожного разу розгляд справ буде починатися спочатку, тому процес затягнеться", – написали.

Також заявили, що завжди мали високий відсоток задоволених позовів.

"З початку року відсоток забезпечення був на рівні 78-82%, а це значить, що кожні 8 із 10 позовів суд розглянув на користь позивачів", – стверджують.

У вівторок Верховна Рада підтримала ліквідацію Окружного адмінсуду Києва.

ОАСК відомий скандальними рішеннями. Зокрема, відстороненням у 2019 році в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, скасуванням рішення про націоналізацію Приватбанку.

Суд дозволив в'їзд російському акторові Федору Добронравову, який підтримав окупацію Росією Криму.

Скасував рішення Київради про перейменування проспектів на Степана Бандери і Романа Шухевича.

9 грудня США запровадили санкції проти голови ОАСК Павла Вовка і двох членів його родини. Державний департамент США заявив, що санкції – у зв'язку з "вимаганням хабарів в обмін на втручання у судові та інші публічні процеси".

Зараз ви читаєте новину «Після санкцій США і рішення Ради у ліквідованому ОАСК зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі