вівторок, 02 липня 2024 13:09

Пішов, бо псує репутацію прокурорів - скандальний Вербицький прокоментував своє звільнення

Пішов, бо псує репутацію прокурорів - скандальний Вербицький прокоментував своє звільнення
Дмитро Вербицький написав заяву про звільнення за власним бажанням. Фото: Офіс генпрокурора

Учора генеральний прокурор Андрій Костін своїм наказом звільнив Дмитра Вербицького з адміністративної посади заступника генерального прокурора. Вербицький, коментуючи своє звільнення, визнав, що інформація про нього у медіа дискредитує органи прокуратури. Про це він сказав у коментарі "Інтерфаксу".

"Я подав на ім'я генерального прокурора заяву про звільнення мене з адміністративної посади (заступника генерального прокурора) за власним бажанням", - сказав Вербицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На корупції викрили ексначальника міжрегіонального управління Мін'юсту

Він уточнив, що пішов, аби не псувати імідж Офісу генерального прокурора.

"Усвідомлюючи важливість збереження репутації державного органу, який я представляю, вважаю своє рішення правильним", - сказав Вербицький.

Він додав, що очікує на результати спецперевірки стосовно нього та його статків. Така попередньо була призначена Костіним.

Передувало звільненню Вербицького відразу кілька розслідувань журналістів програми "Схеми". У першому розслідуванні журналісти "Радіо Свобода" показали будинок Вербицького в елітному котеджі "Коник" та розкрили деталі його придбання.

У другому розслідуванні "Схеми" розповіли про дівчину Вербицького Христину Ільницьку, яка 2024 року стала власницею нового Porsche і триповерхового котеджу в тому ж "Конику", хоч її офіційно задекларовані статки у сотні разів менші за вартість цих покупок.

НАБУ за наслідками даних ЗМІ відкрило кримінальне провадження. НАЗК розпочало перевірку статків Вербицького.

Костін призначив внутрішню спецперевірку, однак відмовився прозвітувати про неї у залі Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Пішов, бо псує репутацію прокурорів - скандальний Вербицький прокоментував своє звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі