вівторок, 14 березня 2017 10:33

Парубій жорстко вирішив мовне питання у парламенті

Парубій жорстко вирішив мовне питання у парламенті
"Зможемо у найближчі дні врегулювати цю ситуацію" - Андрій Парубій. Фото: УНІАН

Найближчим часом Верховна Рада розгляне закон, який змусить народних депутатів виступати з трибуни державною мовою.

Про це заявив спікер Андрій Парубій.

Це сталося після того, як із трибуни російською мовою виступив нардеп із "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул.

"Після попереднього разу, коли відбулася дискусія із цього приводу, я вніс законопроект, що всі виступи на засіданні Верховної Ради можуть вести тільки державною мовою. Бачу продовжують дискусії. Зараз даю доручення регламентному комітету в середу розглянути цей законопроект.

Щоб щошвидше винести на порядок денний сесії. І законодавчо закріпити: на засіданнях Верховної Ради можуть виступати лише державною мовою.

Прошу, щоб усі фракції парламенту провели дискусії. Сподіваюся, що вони підтримають цю ініціативу. Зможемо найближчими днями законодавчо врегулювати цю ситуацію", - сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний нардеп "відбивається" від мовної заборони Парубія

У лютому голова Верховної Ради Андрій Парубій зареєстрував законопроект, яким пропонують, що засідання Верховної Ради, її комітетів і комісій ведуть винятково державною мовою.

Документ спрямований на максимальне гарантування дотримання конституційного статусу державної мови у здійсненні законодавчої влади.

Зараз ви читаєте новину «Парубій жорстко вирішив мовне питання у парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі