пʼятниця, 25 жовтня 2019 09:28

Партія Порошенка має нову пропозицію щодо вступу в НАТО

Партія Порошенка має нову пропозицію щодо вступу в НАТО
Порошенко наголосив, що першочергово дбати про вступ до НАТО має український президент. Фото:glavcom.ua

П'ятий президент України Петро Порошенко звернувся до Верховної Ради із проектом, який підготувала його партія "Європейська солідарність" щодо вступу в НАТО.

Парламентарі пропонують Верховній Раді звернутись до НАТО, щоб там надали план дій для набуття членства в Альянсі, про це повідомив Петро Порошенко у відеозверненні у Facebook.

"Територіальну цілісність України ми відновимо політико-дипломатичним шляхом. Таку стратегію ми виробили ще 2014-го. Ця стратегія правильна і безальтернативна. Але вона не змінить агресивної природи північної сусідки. Сталий мир і надійна безпека можливі, лише якщо Україна стане членом НАТО. За 5 років ми зблизилися, як ніколи", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони зустрінеться з генеральним секретарем НАТО

Він наголосив, що першочергово дбати про вступ до НАТО має український президент.

"А парламент нового скликання має нагоду продемонструвати політичну волю щодо вступу України до Альянсу. Наша команда підготувала проект заяви Верховної Ради. Пропонуємо уповноважити голову Верховної Ради разом із президентом і прем'єр-міністром поставити підпис під відповідним зверненням до грудневого саміту НАТО. Воно має продемонструвати консолідовану позицію законодавчої та виконавчої влади у питанні євроатлантичної інтеграції".

Порошенко закликав владу та опозицію підтримати ініціативу його партії.

НАТО закликало країни Альянсу розширити військову допомогу Україні. Північноатлантична рада НАТО під головуванням генсекретаря Альянсу Йенса Столтенберга відвідає Україну 30-31 жовтня. У рамках візиту представники Альянсу побувають в Одесі та Києві.

Зараз ви читаєте новину «Партія Порошенка має нову пропозицію щодо вступу в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі