четвер, 07 грудня 2023 03:39

Остін та Умєров зустрілися за зачиненими дверима

Остін та Умєров зустрілися за зачиненими дверима
Міністр оборони США Ллойд Остін висловив підтримку Україні. Фото: Getty Images

Міністр оборони США Ллойд Остін провів у Пентагоні двосторонні дискусії з міністром оборони України Рустемом Умєровим.

Переговори відбулися за зачиненими дверима. Перед тим, глава Міноборони США висловив підтримку Україні. Про це інформує Пентагон.

"Україна повернула більш ніж половину території, захопленої Росією з початку її неспровокованого вторгнення в лютому 2022 року. Тож ми будемо підтримувати Україну надовго. Я впевнений, що наші союзники та партнери також", сказав Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили про нову партію військової допомоги у День ЗСУ

За повідомленням Пентагону, сьогоднішня двостороння дискусія базувалася на розмовах, які відбулися минулого місяця в Києві, і включала стратегічні цілі України на наступний рік і довгострокове планування.

Остін також оголосив про 52-ге виведення обладнання з запасів США. За його словами у пакет входять додаткові боєприпаси, артилерійське і танкове озброєння, боєприпаси для стрілецької зброї.

Сполучені Штати в середу вже оголосили про надання Україні цього пакета військової допомоги на суму 175 мільйонів доларів.

У вересні Білий дім звернувся до Конгресу з проханням схвалити пакет додаткового фінансування обсягом $106 млрд. Що містить понад $61 млрд фінансування для України, а також видатки на допомогу Ізраїлю і захист кордону.

Зараз ви читаєте новину «Остін та Умєров зустрілися за зачиненими дверима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі