четвер, 07 листопада 2013 19:51

Опозиції порадили не поспішати із збором підписів за відставку Сала

Опозиції порадили не поспішати із збором підписів за відставку Сала
Олег Сало. фото: zaxid.net

Політолог Кость Бондаренко переконаний, що ініціатива опозиції стосовно збору підписів за відставку голови Львівської ОДА Олега Сало "приречена на провал". Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Сало призначили декілька днів тому. Він ще не проявив себе ніяк, не встиг. Можливо, він ще буде хорошим керівником. Тому давайте почекаємо. Про нього судять по тих моментах, які мали місце багато років тому. І то багато чого там надумало", - висловив він думку.

Окрім того, за його словами, в європейській практиці "є таке поняття як сто днів". "Під час яких людина має себе проявити, а потім вже і можна давати їй оцінки. Зараз же починають діяти виходячи із презумпції винуватості. Немов би Сало буде поганим керівником, бо в 2004 році він був по іншу сторону барикад", - наголосив політолог.

Також, політолог переконаний, що ініціатива опозиції "приречена на провал". "Бо згідно із Конституцією у нас не громада знімає із посади губернатора, бо президент його призначив. Якщо він це зробив, то це означає, що він йому довіряє", - резюмував експерт.

Нагадаємо, що 6 жовтня опозиційні сили розпочали терміновий збір підписів про включення до порядку денного наступного пленарного засідання Львівської облради питання про висловлення недовіри Олегу Салу.

Як відомо, що 31 жовтня Янукович призначив Олега Сала губернатором Львівської області. Стосовно його попередника, Віктора Шемчука, то його президент Віктор Янукович призначив своїм радником. Сало заявив, що зробить все для того, щоб на Львівщині з більшою повагою ставилися до президента Віктора Януковича та пообіцяв чесні і прозорі президентські вибори в регіоні.

У 2005 році протии Олега Сала були порушені дві кримінальні справи: "перешкоджання здійсненню виборчого права з використанням службового становища" і "зловживання владою або службовим становищем". Після цього він був оголошений у міжнародний розшук. У лютому 2013 року Печерський райсуд Києва прийняв рішення припинити кримінальні справи проти Сало "у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину".

Зараз ви читаєте новину «Опозиції порадили не поспішати із збором підписів за відставку Сала ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі