субота, 09 лютого 2013 11:05

Нові парламентські вибори надто дорогі, тому треба домовлятися - опозиціонер

Нові парламентські вибори надто дорогі, тому треба домовлятися - опозиціонер
Сергій Сас: рано чи пізно влада і опозиція домовляться про особисте голосування. Фото: liga.net

Влада й опозиція дійдуть згоди щодо питання персонального голосування рано чи пізно. Розпуску парламенту та позачергових виборів не буде. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Сас.

"Протягом 30 днів тільки з'являється право у президента. Але я впевнений, що це сьогодні не відповідає інтересам політичних сил, які є в парламенті, це — раз. Грошей на це немає це два. Вибори будуть аж близько 2015-2017 року. Але не зараз. А що зміниться, якщо відбудуться нові вибори на тій самій виборчій системі? Я думаю десь один до одного, а може декілька персоналій зміниться. Але знов доведеться витрачати шалені кошти мажоритарникам, знов об'їздити всю країну цілий рік. Їм це не потрібно. Вони вклали певні інвестиції, і вважають, що це на 5 років. Щоб в результаті отримати той самий результат? Можливо, краще виконати Конституцію?", - сказав Сас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владу влаштовує цирковий парламентаризм

Політик наголосив, персональне голосування передбачено Конституцією.

"Влада не погоджується сьогодні, погодиться завтра. А як вони думають, що буде 50 чоловік приймати закони, а всі інші - дивитися на це хамство і цей беспредєл? Цього не може бути. Якщо людей вибрали до Верховної Ради, то вони: а) мають виконати довіру громадян, б) — мають на роботу ходити. Педагог, лікар, токар, повинні ходити на роботу щодня? А депутат може не ходити рокам", - підкреслив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владу попередили про можливу появу паралельного парламенту

Він пригадав як зустрівся наприкінці парламенту 6 скликання у касі театру із нардепом, обличчя якого було йому не знайоме.

"Я вже давно у Верховній Раді, тому я усіх депутатів знаю. Але, коли парламент минулого скликання закінчив свої повноваження, я деяких депутатів вперше побачив. Одного бачив, брали білети разом,. Він витягує посвідчення народного депутата, то я його не зміг ідентифікувати не тільки по прізвищу, але й по зовнішньому вигляду. Це неправильно ж. Треба, щоб людина знала, чого йде до Верховної Ради".

"Переговори тривають, будуть ще тривати, думаю, все налагодиться. Всі проблеми у політиці вирішуються шляхом переговорів, компромісів", - додав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Нові парламентські вибори надто дорогі, тому треба домовлятися - опозиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі