четвер, 17 січня 2013 14:56

Німецька прокуратура провела обшук у клініці, яка лікувала Тимошенко

Німецька прокуратура провела обшук у клініці, яка лікувала Тимошенко
Фото: rusverlag.de

Співробітники берлінської поліції та прокуратури у середу провели обшуки на території амбулаторних центрів клініки Charitе, а також у помешканнях деяких співробітників медзакладу.

Про це у четвер заявив речник прокуратури Берліна Мартін Штельтнер.

"Напередодні були проведені обшуки на території усіх п'яти центрів амбулаторного лікування клініки Charitе, а також у приватних помешканнях деяких співробітників", - сказав він. Загалом, за його словами, прокуратура мала 32 ордери на обшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жіночий десант" ігнорує прохання залишити лікарню Тимошенко

Як повідомив Штельтнер, щонайменше десятьох співробітників амбулаторних центрів Charitе підозрюють у розрахунковому шахрайстві. Зокрема, уточнив він, впродовж кількох років центри виставляли лікарняним касам рахунки за амбулаторне лікування пацієнтів від медпрацівників, які не мали на це права. Наприклад, приймати пацієнтів і отримувати за це гроші від кас у таких центрах мали право лише медики, які володіють правом на лікарську практику, але часто їх підміняли лікарі-асистенти, що працюють у стаціонарних відділеннях клініки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після перевірки міністерством, законопроект освітян став дуже схожий на "регіонівський"

За останні місяці німецька прокуратура вже не раз цікавилася роботою Charitе. Зокрема, у жовтні минулого року, коли на території клініки 8 немовлят були заражені бактеріальною інфекцією, та в листопаді у зв'язку зі згвалтуванням медбратом 16-річної пацієнтки.

Нагадаємо, лікарі клініки Charitе лікують екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Німецька прокуратура провела обшук у клініці, яка лікувала Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі