середа, 02 листопада 2022 14:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"Не треба підштовхувати мене" – Зеленський заговорив про лідерів, які схиляють його до "компромісу" з Кремлем

"Не треба підштовхувати мене" – Зеленський заговорив про лідерів, які схиляють його до "компромісу" з Кремлем
Президент Володимир Зеленський розповів, що все ще є лідери деяких країн, які підштовхують його до компромісів з Росією. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Лідери деяких країн хотіли б, щоб Україна пішла на так званий компроміс із Російською Федерацією.

Президент Володимир Зеленський запевняє, що за жодних обставин не прийняв би такої пропозиції, оскільки розуміє, до чого призведуть "компроміси" з Кремлем. Про це він сказав в інтерв'ю чеському телебаченню, передає Gazeta.ua.

За словами Зеленського, коли йдеться про Росію, жодні компроміси неприпустимі. Президент зазначив, що це не принесе користі Україні. І нагадав, що раніше наша країна вже була в "домовленостях" з Росією.

"Думаю, що деякі лідери країн, звичайно, хотіли б… Я не хочу зараз давати свою оцінку цьому, тому що це не має значення. Для мене не важливо, що хтось намагається підштовхнути мене (на компроміс. – Gazeta.ua). Ми там уже були (в домовленостях з Росією. – Gazeta.ua). Для нас там нічого нового, жодних сюрпризів. Я вже знаю, чим ця історія закінчиться. Тому я не хочу чекати закінчення. Тому що це не буде щасливий кінець, коли ти маєш справу з цією країною, із цими "сусідами". Тому досить", – пояснив Зеленський.

Президент зазначив, що попри всю небезпеку, яка йшла від Росії, Україна не очікувала такої агресії з боку Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Такі пропонуєте переговори?": Зеленський показав наслідки удару РФ по Миколаєву

"Думаю, що ми не очікували від них настільки агресивних, настільки войовничих кроків, настільки кривавих вчинків. Це була найбільша помилка нашої країни, української політики. Тому не треба підштовхувати мене, тому що я не хочу повторення цього. Однієї війни в цьому столітті для України достатньо", – сказав Зеленський.

Водночас наголосив, що Україна має будувати прагматичні відносини з країнами та робити все, щоб війна не повторилася найближчим часом.

"Ми маємо будувати дуже прагматичні відносини. Тому що вони (Росія. – Gazeta.ua) дуже небезпечні. Зараз ми бачимо результат їхньої політики. Ми в Україні протягом останніх 30 років нашої незалежності не будували сильну систему безпеки", – сказав президент.

Раніше Володимир Зеленський сказав, що першим кроком до переговорів із Російською Федерацією має бути вихід окупаційних військ із нашої території. Україна не готова говорити з президентом Росії Володимиром Путіним і загалом із таким режимом і підходом неповаги до суверенітету і свободи, наголосив Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Не треба підштовхувати мене" – Зеленський заговорив про лідерів, які схиляють його до "компромісу" з Кремлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі