середа, 19 липня 2023 22:02

НАТО візьметься за закупівлі Міноборони. Резніков каже про домовленості

НАТО візьметься за закупівлі Міноборони. Резніков каже про домовленості
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і міністр оборони України Олексій Резніков у Брюсселі, червень. Фото: nato.int

Україна після саміту НАТО у Вільнюсі домовилась із фахівцями штаб-квартири Північноатлантичного альянсу про аналіз системи закупівель Міністерства оборони.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час пресконференції "Як реалізувати антикорупційну політику в секторі оборони під час війни?".

Резніков сказав, що Україна домовилась із НАТО про започаткування програми Procurement Review ("Аналіз державних закупівель").

Заявив, що міністерство вже взаємодіє з Агенцією НАТО з підтримки й постачання, а представники Міноборони беруть участь у відповідних тренінгах.

"Щоб наші аналоги працювали за їхніми моделями, за їхніми стандартами, і стали по суті системою їх мережі", – сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розкрили, що буде у новому пакеті військової допомоги

"В рамках програми Procurement Review, натовські фахівці протягом дев'яти-десяти місяців здійснять аналіз ресурсного забезпечення і закупівель озброєння і військової техніки, допомоги, навчання людей, і запропонують, можливо, покращену модернізовану систему", – заявив міністр.

Резніков сказав, що Державна антикорупційна програма в Міноборони розглядається саме з погляду руху в НАТО, забезпечуючи "прозорість, підзвітність, запобігання корупційним ризикам".

11-12 липня у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

Про те, що Україна вступить до Альянсу за прискореною процедурою, без ПДЧ, заявив генеральний секретар Єнс Столтенберг.

Президент Володимир Зеленський повідомив про підготовку для роботи Ради Україна – НАТО.

Зараз ви читаєте новину «НАТО візьметься за закупівлі Міноборони. Резніков каже про домовленості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі