вівторок, 17 жовтня 2023 15:22

Нардеп Дубневич різко зліг до лікарні після оголошення у розшук

У вівторок Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук народного депутата з групи "Партія "За майбутнє" Ярослава Дубневича, якого підозрюють у заволодінні державним газом на понад 2,1 млрд грн і легалізації незаконно отриманого прибутку.

Розшукуваний нардеп знайшовся у лікарні, правда не повідомляє, у якій саме. Про це розповів Центр протидії корупції.

Автор: Facebook.com/nabu.gov.ua
  Ярослав Дубневич обирався у Верховну Раду по округу у Львівській області
Ярослав Дубневич обирався у Верховну Раду по округу у Львівській області

У Вищому антикорупційному суді відбулося засідання у справі Дубневича та його спільників, яких звинувачують у привласненні 93,2 млн грн філії Укрзалізниці, повідомив ЦПК.

Оголошений у розшук нардеп приєднався до засідання через відеоконференцзв'язок.

Дубневич заявив, що зараз - у лікарні на території України, але повідомити точне місце перебування не захотів.

Автор: ЦПК
  Дубневич з'явився на екрані через відеозв'язок
Дубневич з'явився на екрані через відеозв'язок

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу "хрещеного батька" української контрабанди закрили

Обвинувачення виступило проти участі Дубневича через відеозв'язок. Мовляв, він депутат, тому має бути у Києві і може брати участь у засіданні сам.

"Інформації про те, що Дубневич перетнув кордон у прокурора теж немає", - пише ЦПК.

У підсумку суд дозволив нардепу провести лише одне сьогоднішнє засідання через відеозв'язок.

На майбутнє суд допустив таку можливість тільки в тому разі, якщо Дубневич підтвердить свою неможливість брати участь з будь-якого іншого приміщення суду.

Дубневич також подав клопотання про зміну запобіжного заходу - змінити раніше внесену заставу з 86 млн до 56 млн грн, різницю перерахувати на підтримку Збройних сил України.

"Раніше цю справу намагалися закрити, використовуючи "правки Лозового" (Андрій Лозовий, народний депутат восьмого скликання від Радикальної партії Олега Ляшка. Правки до КПК стосувалися закриття кримінального провадження через закінчення строку досудового розслідування. - Gazeta.ua), однак апеляція ВАКС тоді не дозволила це зробити", - розповіли активісти.

"Втім, самі правки, які були прийняті депутатами попередньої каденції, нинішня влада не горить бажанням зносити і залишає це віконце для злиття справ", - пише ЦПК.

Ярослав Дубневич тричі обирався у Верховну Раду - по округу у Львівській області. У 2012 році самовисувався, у 2014-у - йшов від "Блоку Петра Порошенка", а в 2019-у - теж самовисуванцем.

Минулого тижня НАБУ повідомило йому про підозру в організації заволодіння природним газом.

Це не перший випадок, коли підозрюваний нардеп лягає до лікарні. Нардеп від "Батьківщини" Михайло Волинець, якого підозрювали у недостовірному декларуванні на 1,79 млн грн, екстрено госпіталізувався за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Дубневич різко зліг до лікарні після оголошення у розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі