середа, 07 грудня 2022 15:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Меркель припустила, як закінчиться війна Росії проти України

Меркель припустила, як закінчиться війна Росії проти України
Колишня канцлерка Німеччини Анґела Меркель зауважила, що не може передбачити, яким саме буде результат війни. Фото: Getty Images

Війна Росії проти України закінчиться за столом переговорів.

Про це заявила колишня канцлерка Німеччини Анґела Меркель. Утім, в інтерв'ю Zeit вона зауважила, що не може передбачити, яким саме буде результат війни.

"Одного дня вона завершиться переговорами. Війни закінчуються за столом переговорів", – сказала Меркель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Меркель свідомо намагався занизити оцінку ризиків, пов'язаних із запуском "Північного потоку 2"

При цьому колишня канцлерка виключає свою участь у врегулюванні питання. Також Меркель не відповіла, коли і за яких обставин можуть розпочатися переговори.

"Є різниця між продиктованим миром, якого я, як і багато інших, не хочу, і дружніми, відкритими дискусіями одне з одним", – додала вона.

Колишня канцлерка Німеччини Анґела Меркель намагалася організувати переговори з російським диктатором Володимиром Путіним незадовго до кінця свої каденції.

Ці намагання не дали результатів через брак важелів впливу на президента Росії, заявила політикиня в інтерв'ю Der Spiegel. Меркель та президент Франції Емманюель Макрон планували провести переговори з Путіним у межах ЄС влітку 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Меркель припустила, як закінчиться війна Росії проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі