пʼятниця, 25 листопада 2022 07:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Меркель зробила несподіване зізнання щодо Путіна

Меркель зробила несподіване зізнання щодо Путіна
Колишня канцлерка Німеччини Анґела Меркель зізналася, що не мала важелів впливу на президента РФ під кунець своєї каденції. Фото: eastnews.ua

Колишня канцлерка Німеччини Анґела Меркель намагалася організувати переговори з російським диктатором Володимиром Путіним незадовго до кінця свої каденції.

Ці намагання не дали результатів через брак важелів впливу на президента Росії, заявила політикиня в інтерв'ю Der Spiegel. Меркель та президент Франції Еммануель Макрон планували провести переговори з Путіним у межах ЄС влітку 2021 року.

"Але у мене більше не було важелів, щоб наполягати, тому що, зрештою, всі знали: вона піде восени", – сказала ексканцлерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Меркель свідомо намагався занизити оцінку ризиків, пов'язаних із запуском "Північного потоку 2"

Розуміння втрати усіх важелів впливу на російського диктатора чітко з'явилося у Меркель під час останнього візиту до Москви у серпні 2021 року. Меркель уже не сприймали в РФ як впливового політика.

"Відчуття було дуже зрозумілим: з точки зору впливу в політиці, зі мною було покінчено. А для Путіна важлива лише влада", – зазначила вона.

Меркель покинула пост федерального канцлера 8 грудня 2021 року, менш як за три місяці до російського вторгнення в Україну.

Анґела Меркель не вважає, що рішення про будівництво "Північного потоку-2" було хибним. Меркель також не вважає себе винною в тому, що Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Вона заявила, що "неможливо було створити таку архітектуру безпеки, яка запобігла б цьому".

Зараз ви читаєте новину «Меркель зробила несподіване зізнання щодо Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі