субота, 23 листопада 2013 17:31

Меркель хоче поговорити з Путіним про тиск на Україну

Меркель хоче поговорити з Путіним про тиск на Україну
Анґела Меркель Фото: svoboda.org

Канцлер Німеччини Анґела Меркель хоче поговорити з президентом РФ Володимиром Путіним про Україну та "Східне партнерство". Про це вона заявила сьогодні, 23 листопада, у своєму відеозверненні, повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на агенство dpa.

"За наступної нагоди я поговорю з російським президентом на цю тему", - сказала Меркель.

За її словами, мета переговорів із Росією полягає в тому, щоб у майбутньому уникнути протистояння між хорошими відносинами колишніх радянських республік з Росією та їхніми хорошими відносинами з ЄС. Вона запевнила, що "Східне партнерство" не спрямоване проти Росії, чого побоюється Москва.

Канцлер Німеччини вважає, що ЄС має домогтися, щоб під час подальшої євроінтеграції колишніх радянських республік справа не доходила до конфронтації.

"Росія - наш стратегічний партнер. Тому треба з'ясувати, як можна подолати "цей політичний тиск" Росії на східних сусідів ЄС", - заявила Меркель.

Те, що Україна вирішила не підписувати Угоду про асоціацію з ЄС, пов'язано також із питанням, що ця Угода означає для відносин із Росією, підкреслила Меркель. Тому, на її думку, Євросоюз має порушити цю тему на переговорах із Росією. Німеччина теж зробить свій внесок у цю дискусію.

Як відомо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле наголосив, що ЄС зацікавлений у хороших відносинах із Україною. За його словами, Європа не відкликатиме пропозицію стосовно партнерства, однак передумовою для цього має бути "наявність у Києва волі рухатись європейським шляхом розвитку".

Зараз ви читаєте новину «Меркель хоче поговорити з Путіним про тиск на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі