понеділок, 10 жовтня 2022 18:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Медведєва оголосили в розшук. Разом з ним – когорту соратників Путіна
Оновлено

Служба безпеки України розшукує заступника голови Ради безпеки РФ, колишнього російського президента Дмитра Медведєва.

Обличчя Медведєва з'явилося у базі розшуку МВС України.

Україна звинувачує Медведєва за кримінальною статтею – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, скоєні особою, яка є представником влади.

 

Кримінальна стаття передбачає до 10 років в'язниці з конфіскацією майна або без неї. Медведєв зник 1 березня, ідеться в базі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готується до "пенсії". В ОП побачили ознаки

Народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що в розшуку також представниця російського МЗС Марія Захарова.

"СБУ оголосила в розшук Марію Захарову", – пише він.

СБУ повідомила, що Медведєва розшукують з березня.

"Він, як і більшість членів Радбезу РФ, є підозрюваним у кримінальному провадженні. Такі злочини караються позбавленням волі до 15 років або довічно", – пишуть вони.

Також оголосили в розшук представників путінського режиму – директора ФСБ Олександра Бортнікова, спікера російської думи В'ячеслава Володіна, спікерку Ради Федерації Валентину Матвієнко, міністра оборони Сергія Шойгу, представника Путіна Ігоря Щоголєва, секретаря Радбезу РФ Миколу Патрушева.

"Та інших", – заявила СБУ.

Правоохоронці повідомили, що "продовжують роботу з документування дій кожного рашиста, які винні у злочинах проти України, щоб притягнути їх до відповідальності".

У вересні президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти низки російських посадовців, серед яких Медведєв і Матвієнко.

У червні Зеленський запровадив санкції проти президента РФ Володимира Путіна. Також під них потрапили прессекретар Путіна, міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Кабінет міністрів схвалив санкції проти доньок Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Медведєва оголосили в розшук. Разом з ним – когорту соратників Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі