неділя, 09 жовтня 2022 21:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін готується до "пенсії". В ОП побачили ознаки

Путін готується до "пенсії". В ОП побачили ознаки
Путін втрачає вплив у Росії, сказав Михайло Подоляк. Фото: Getty Images

Президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна можуть усунути від влади.

Він готується до "пенсії". Про це сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

"Путін готується до "пенсії". Це точно не про класичну пенсію, бо коли ти досягаєш рівня авторитарного монстра, то твоя пенсія буде трошки інакше виглядати. Ти будеш сидіти або юридично, або в якомусь закритому приміщенні довго-довго", – сказав радник.

Зі слів Подоляка, є "симптоми", що Путіна моужть позбавити влади.

"По-перше, Путін сьогодні не виглядає недоторканною персоною. Його почали поступово критикувати, до нього вже не ставляться, як до ікони, це ключове. Сьогодні цей культ особистості руйнується", – сказав радник.

Президента Росії починають критикувати "не якісь там опозиціонери, яких дуже мало у РФ, а внутрішні елементи з ключової суспільної групи, на яку він робив ставку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім прокоментував вибух на Кримському мосту

"По-друге, він практично не керує процесами внутрішньої війни. Він вже не може втручатися в те, що робить, наприклад, Пригожин і Патрушев (Євгеній Пригожин створив "ПВК Вагнера", Микола Патрушев – секретар ради безпеки РФ. Gazeta.ua)", – розповів Подоляк.

Це не означає, що Путін вже завтра буде на "пенсії".

Його вихід на "пенсію" також залежить від Збройних сил України. Чим більше буде поразок, тим більше Путін буде відходити.

"Він з арбітра позицій переміщається на "збоку стояти". Таких впливів, які були у нього на початку війни, у нього вже немає", – сказав радник ОП.

Путін зараз майже не проводить міжнародних зустрічей, зазначив Подоляк.

"Сьогодні ще був важливий знак – ОДКБ фактично перестало існувати. Навіть Киргизія сказала, що не братиме участь у навчаннях з ОДКБ", – заявив радник.

У російській владі почали "кусати один одного", шукають "винних, звинувачують у провалах якихось генералів", сказав президент України Володимир Зеленський.

У Росії новим командувачем східним військовим округом став Рустам Мурадов. Раніше він керував російськими окупантами на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Путін готується до "пенсії". В ОП побачили ознаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі