неділя, 09 жовтня 2022 19:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Білий дім прокоментував вибух на Кримському мосту

Білий дім прокоментував вибух на Кримському мосту
Путін може закінчити війну сьогодні, сказав представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі. Фото: East News

Білий дім відмовився дати прямий коментар щодо вибуху, після якого провалився Кримський міст.

Водночас США продовжать постачати Україні зброю. Про це сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі, повідомили Reuters.

"Насправді нам нема чого додати до повідомлень про вибух на мосту. Що я можу сказати, то це те, що пан Путін почав цю війну і пан Путін може закінчити її сьогодні ж, просто вивівши свої війська з країни", – заявив Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається біля Кримського мосту, який вчора провалився

Путін не продемонстрував жодного зацікавлення у переговорах, сказав представник Ради національної безпеки США.

"Навпаки. Мобілізуючи сотні тисяч резервістів, політично анексуючи, чи принаймні спробувавши анексувати чотири регіони України, він показав всі ознаки того, що він посилює (агресію. Gazeta.ua)", – заявив Кірбі.

США перебувають у постійному контакті з Україною і продовжуватимуть надавати безпекову допомогу, сказав.

На Кримському мосту вибухнуло вранці 8 жовтня. Секція дорожнього полотна впала у море. На залізничній гілці спалахнула пожежа.

Міністерство оборони України провело паралелі між ракетним крейсером "Москва" і мостом. В СБУ заявили, що поки що не коментують "бавовну" на мості.

Міст через Керченську протоку російські окупанти відкрили 2018 року. На відкритті був президент країни-агресорки РФ Володимир Путін, він їхав між берегами на КамАЗі.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім прокоментував вибух на Кримському мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі