четвер, 27 червня 2024 15:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти досі закликають росіян відпочивати в Криму, незважаючи на постійні обстріли

Окупанти досі закликають росіян відпочивати в Криму, незважаючи на постійні обстріли
Окупанти досі закликають росіян відпочивати в Криму, незважаючи на постійні обстріли. Фото: колаж 24 каналу

Окупанти досі закликають росіян відпочивати в окупованому Криму, незважаючи на постійні обстріли російських військових об'єктів на півострові.

І це злочинно щодо громадян, які проживають у Криму, або навіть до російських громадян, які прекрасно розуміють, які наслідки можуть бути. Про це в інтерв'ю NV заявила постійна представниця президента України в Криму Таміла Ташева.

"Крим - це військова база, ми всі це розуміємо. Але, незважаючи на те, що це територія, наближена до зони бойових дій, де відбуваються постійні системні прильоти по військовій інфраструктурі країни-агресора, вони продовжують пропагувати відпочинок на території півострова", - зазначила вона.

За її словами, для російської пропаганди важливо, що до окупованого Криму їдуть відпочивальники, а окупаційна адміністрація, зокрема Севастополя, постійно говорить, що "наша ППО майже всесильна, все перехоплює - будь-які дрони, системи".

Коментуючи бездоказове звинувачення міноборони Росії в тому, що Україна нібито завдала удару ракетою ATACMS по окупованому Севастополю, внаслідок падіння уламків якої загинули чотири особи і була поранена 151, Ташева зазначила, що говорили про те, що ППО в Севастополі працює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі відреагували на "бавовну" в окупованому Криму

"І в той же день чомусь буцімто перехоплення не відбулось і тривога не спрацювала. Загалом до цього інциденту дуже багато питань: чому не працювала повітряна тривога; чому "всесильна ППО" не перехопила; чому на території, яка дуже наближена до аеродрому Бельбек, пляж знаходиться у п'яти кілометрах від Бельбека, були відпочивальники; чому ця територія не закрита?", - зауважила вона.

Ташева припустила, що інцидент може бути навмисною провокацією окупаційних адміністрацій, щоб потім мати можливість публічно заявляти, що Україна нібито причетна до загибелі цивільного населення.

"По-перше, це потрібно ще довести. На жаль, доступу до правдивої інформації у Криму ми не матимемо, але, думаю, наші міжнародні партнери шляхом супутникових знімків та іншої перехопленої інформації зможуть знати це достеменніше", - сказала представниця президента України у Криму.

Минулої неділі у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. У Севастополі чули вибухи зі сторони Козачої бухти.

Російське міноборони заявило про нібито збиття чотирьох американських ракет ATACMS. Також окупанти заявили, що унаслідок обстрілу Севастополя нібито постраждали понад 150 і загинули четверо осіб.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти досі закликають росіян відпочивати в Криму, незважаючи на постійні обстріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі