субота, 01 жовтня 2022 22:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав про "гризню" у Кремлі і трибунал

Зеленський сказав про "гризню" у Кремлі і трибунал
День вироку буде обов'язово, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Трибунал над російськими окупантами обов'язково буде.

Після Нюрнберзького, який був 76 років тому, тепер буде трибунал над "рашистами". Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Першого жовтня 76 років тому завершив роботу Нюрнберзький трибунал. Багато в чому саме той процес заклав основи сучасного світу – правові основи справедливо-сті. Усе те, що рашизм намагається зруйнувати. Тож неминуче відбудеться і ще один трибунал, який поставить крапку у карʼєрах усіх, хто відповідальний за цю російську "спецоперацію" проти міжнародного устрою. Що почалась у 2014 році, стала повномасштабною 24 лютого і закінчиться завдяки героїзму нашого народу", – заявив Зеленський.

Сьогодні ми ще не знаємо, у який день трибунал відбудеться. Але вирок буде обов'язково, сказав президент.

"Знаємо, що день нашої перемоги буде. Буде обовʼязково. А за ним буде день вироку для рашистів. Буде обовʼязково", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: для росіян "нестиковочок" буде все більше і більше

У російській владі почали "кусати один одного", сказав президент.

"Вони там, до речі, уже почали кусати один одного: шукають винних, звинувачують у провалах якихось генералів. Це перший дзвіночок, який варто почути на всіх рівнях російської влади", – сказав Зеленський.

Послам 30 держав представили проєкт спеціального міжнародного трибуналу для покарання Росії, повідомляв Зеленський. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світ підтримати створення трибуналу.

У квітні Парламентська асамблея Ради Європи підтримала створення трибуналу над Росією.

РФ скоїла геноцид українського народу. Відбудова України після закінчення повномасшабної російської агресії коштуватиме $600-800 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав про "гризню" у Кремлі і трибунал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі