вівторок, 24 травня 2016 01:47

Луценко передав військовій прокуратурі справи деяких чиновників Януковича

Луценко передав військовій прокуратурі справи деяких чиновників Януковича

Генпрокурор Юрій Луценко передав справи деяких колишніх високопоставлених чиновників так званого санкційного списку ЄС з Управління спецрозслідувань ГПУ у Військову прокуратуру. Про це повідомив "Громадському" сам Луценко.

За його словами, було передано 4-5 прізвищ з санкційного списку, які "треба оперативно зробити частиною статті 255 владної ОЗУ (організованого злочинного угруповання - ред.) Януковича".

Луценко не уточнив, які саме "санкційні прізвища" передали до військової прокуратури.

Раніше прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що Луценко передав у військову прокуратуру всі справи так званого санкційного списку із 16 осіб.

Однак, 21 травня Юрій Луценко пообіцяв адвокатам сімей Небесної Сотні, що у військову прокуратуру передадуть справи виключно екс-глави Нацбанку Сергія Арбузова і олігарха Сергія Курченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів про справи проти екс-чиновників Януковича

"Справи Арбузова і Курченко передаються заступнику військового прокурора Жербицькому. Справи по іншим високопоставленим чиновникам залишаються в УСР", - йдеться в повідомленні "Адвокатської дорадчої групи" в Facebook.

Начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що генпрокурор йому ще не пояснив, чим зумовлене таке рішення. "Зустріч з Луценком у мене призначена на завтра в Управлінні спецрозслідувань", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Луценко передав військовій прокуратурі справи деяких чиновників Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі