середа, 08 червня 2022 13:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров назвав головну умову зустрічі Зеленського з Путіним

Лавров назвав головну умову зустрічі Зеленського з Путіним
У РФ вважають за необхідне, щоб переговорні команди відновили роботу. Фото: eastnews.ua

Для зустрічі президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна необхідне відновлення переговорного процесу між країнами.

Потрібно, щоб переговорні команди відновили роботу, заявив 8 червня міністр зовнішніх справ Росії Сергій Лавров під час пресконференції у Туреччині, передає Gazeta.ua.

"Ми багаторазово все це пояснювали. Зеленський хоче зустрічі заради зустрічі. У нього сім п'ятниць на тижні. Він заявляв уже неодноразово: я говоритиму, переговори відновимо, тільки якщо росіяни приберуть свої контингенти на лінію 24 лютого. Але це несерйозний підхід, до того ж це повністю суперечить тим ініціативам, які українська делегація сама висувала 29 березня тут же, у Стамбулі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США прокоментували зірваний візит Лаврова до Сербії

Сьогодні в Туреччині побачили бажання повернутися до переговорів між Україною і Росією. В Анкарі готові надалі виступати посередниками.

У ході переговорів у Стамбулі 29 березня досягли значного прогресу, проте подальший розвиток подій відсунув переговори на задній план. Однак у Туреччині вважають, що війну необхідно закінчувати дипломатичним шляхом.

В Анкарі стартували переговори глав МЗС Росії та Туреччини Сергія Лаврова та Мевлюта Чавушоглу щодо розблокування українських портів та вивезення зерна Чорним морем. Очільники зовнішньополітичних відомств РФ та Туреччини проведуть "звірку годинників" щодо ситуації в Україні та, зокрема, у Чорноморському регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Лавров назвав головну умову зустрічі Зеленського з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі