вівторок, 07 червня 2022 13:28

Спецтема: Війна Росії проти України

У США прокоментували зірваний візит Лаврова до Сербії

У США прокоментували зірваний візит Лаврова до Сербії
США закликали Сербію узгоджувати зовнішню політику з ЄС. Фото: eastnews.ua

Сербії варто узгоджувати свою зовнішню політику з рештою країн Європи.

Сполучені Штати Америки закликають Сербію, яка має за мету вступ до ЄС, зробити кроки, що просували б її європейський шлях, заявив на брифінгу речник Держдепу Нед Прайс. Його попросили прокоментувати зірваний учора візит міністра зовнішніх справ Росії Сергія Лаврова до Белграда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погрози ракетами та обвинувачення США - як у Росії відреагували на блокування літака Лаврова

"Це були суверенні рішення про повітряний простір цих трьох суверенних країн - Болгарії, Північної Македонії та Чорногорії. Це показує зобов'язання Європи притягти Росію до відповіді за неспровоковану, невиправдану агресію проти України. Ми закликаємо Сербію зосередитися на заявленій меті членства в ЄС, зокрема, на узгодженні своєї зовнішньої політики й політики безпеки з рештою Європи", - зазначив Прайс.

Він додав, що крім узгодження зовнішньої політики з ЄС, це включає диверсифікацію постачання енергоносіїв і зниження енергетичної залежності від Росії.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров не потрапив на запланований 6-7 червня візит у Сербії. Одразу три країни - Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія - закрили повітряний простір для літака Лаврова. Перед цим президент Сербії Александр Вучич публічно заявив, що справа із візитом Лаврова до Белграда ускладнилася.

Зараз ви читаєте новину «У США прокоментували зірваний візит Лаврова до Сербії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі