середа, 08 червня 2022 06:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров прибув у Туреччину домовлятися про "зернові коридори" з України

Лавров прибув у Туреччину домовлятися про "зернові коридори" з України
Сергія Лаврова ліворуч та Мевлюта Чавушоглу, голови МЗС Росії та Туреччини. Фото: ТАСС

У вівторок увечері, 7 червня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прибув у Туреччину на зустріч зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу.

Лавров проведе переговори щодо розблокування експорту зерна з України, пише "Анадолу" з посиланням на повідомлення МЗС РФ.

Голова зовнішньополітичних відомств РФ та Туреччини проведуть "звірку годинників" щодо ситуації в Україні та, зокрема, у Чорноморському регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варіантів два: у Верховній Раді розповіли про розблокування портів України

Зустріч в Анкарі запланована на середу, 8 червня.

В її основі є відкриття коридору безпеки для суден, що перевозять українське зерно. Туреччина запропонувала супроводжувати морські конвої з чорноморських портів України, заблокованих вторгненням Москви.

Російські окупанти четвертий місяць блокують український експорт. 22 млн т зернових лежать у сховищах, Україна не може відправити їх на світовий ринок.

Через блокування українських портів у світі голодуватимуть 218 млн людей, заявили в ООН. Росія використовує блокаду як зброю.

Зараз ви читаєте новину «Лавров прибув у Туреччину домовлятися про "зернові коридори" з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі