понеділок, 06 червня 2022 10:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Варіантів два: у Верховній Раді розповіли про розблокування портів України

Варіантів два: у Верховній Раді розповіли про розблокування портів України
Росія блокує українські порти. Тим самим провокує у світі глобальну кризу голоду. Фото: УНІАН

На сьогодні існує два варіанти розблокування українських портів.

Про це заявила заступниця голови парламентського Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа в телемарафоні "Єдині новини", передає УНІАН.

"Обговорюються два шляхи розблокування. Перший - військовий: надання Україні достатньої кількості протикорабельних ракет достатньої дальності, щоб Україна могла відстрілюватись і сама захищати комерційні судна", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборант Сальдо вимагає захопити Очаків

Другий спосіб - це операція типу Ocean Shield в Аденській затоці. Тоді конвої НАТО супроводжували комерційні судна до портів, захищаючи їх від сомалійських піратів, додала Підласа.

"Це не обов'язково має бути конвой НАТО. Це може бути конвой, який забезпечується країнами Чорноморського регіону, які також є країнами НАТО, але вони можуть брендувати це як власні зусилля. Це Болгарія, Румунія і Туреччина. Вони можуть нам із цим допомогти", - уточнила вона.

Російські окупанти четвертий місяць блокують український експорт. 22 млн т зернових лежать у сховищах, Україна не може відправити їх на світовий ринок.

Через блокування українських портів у світі голодуватимуть 218 млн людей, заявили в ООН. Росія використовує блокаду як зброю.

Зараз ви читаєте новину «Варіантів два: у Верховній Раді розповіли про розблокування портів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі