пʼятниця, 01 березня 2013 12:27

Комуністи зірвали зустріч "свободівця" з донеччанами

Комуністи зірвали зустріч "свободівця" з донеччанами

Вчора у місті Костянтинівка в кінотеатрі "Супутник" нардеп Михайло Блавацький, якого "Свобода" призначила уповноваженим з Донецької області, повинен був зустрітися з жителями. Захід зірвали представники Комуністичної партії. Невідомі увірвалися в зал, де почав виступ депутат, стали виспівувати пісні, кричати "Ленін. Партія. Комсомол "і кидати на сцену сирі яйця. На вулиці були помічені два автобуси з символікою КПУ і міцними молодчиками.

За словами костянтинівського правозахисника Володимира Березіна, бритоголових в капюшонах, серед яких були нетверезі люди кавказької зовнішності, привезли у Костянтинівку депутати від КПУ. "Кавказькі комуністи" прибули зі Слов'янська, Шахтарська і інших міст.

"А серед" ляльководів "були колишні нардепи від КПУ Людмила Пасічна та Євген Волинець", - говорить правозахисник.

Молодчики заблокували вхід до кінотеатру, щоб не впустити прихильників опозиції, але в колотнечі постраждав літній комуніст.

"Ми зажадали від міліції пояснень - чому міліція не забезпечила безпеку народному депутату", - прокоментував голова обласної "Свободи" Ігор Славгородський.

"Націоналізм - це любов, - повідомив Михайло Блавацький вчора вранці в Донецьку, коментуючи страхи прокомуністично налаштованого місцевого населення, - А червоно-чорний прапор - це земля і кров. Ми далекі від агресії. Коричнева чума, про яку тут у вас пишуть - це суміш комуністів і регіоналів, ось що таке справжня коричнева чума. Тут ще нас фашистами називають. Покажіть, до якого насильства причетні "свободівці"? Ми можемо тільки з "Беркутом" побитися, але це нормально, ми ж за народ йдемо на амбразуру. "

Уповноважений розповів, що політичних завдань перед ним партія на даному етапі не ставить. Єдина мета - допомогти жителям області впоратися з їх економічними, екологічними та соціальними проблемами.

Зносити монументи "вождя пролетаріату", яких у Донецькій області більше ніж будь-де, Блавацький теж не збирається. У тому числі - не чіпатиме і Леніна на центральній площі. Хоча тільки за офіційними даними на балансі таких монументів в області 138. І, як стверджують донецькі комуністи, пам'ятників їх вождю на Донеччині більше тисячі.

У той же час Блавацький повідомив, що готовий посприяти жителям Донецька, якщо вони візьмуть приклад з жителів Сумської області та звернуться до нього з відповідним проханням - допомогти у знесенні.

"Це народ сам повинен визначитися, а ми не зносимо пам'ятники, вони нас не цікавлять - сказав Михайло Блавацький. - От ви самі його і знесіть!"

Депутат прокоментував знищення пам'ятника в Охтирці, де міліція почала кримінальне провадження проти людей на чолі з народним депутатом Ігорем Мірошниченком, які зруйнували пам'ятник 15 лютого.

"В Охтирці з'явилися люди, які захотіли знести, і просто попросили Мірошниченко, а він їм допоміг машиною, - сказав Блавацький. - Той Ленін на території Української православної церкви знаходився. На цьому місці колись була дзвіниця, комуністи її спалили, поставили Леніна і біля нього розстрілювали людей. Там загинула маса народу. Цей пам'ятник ніякої цінності не представляв. Ленін - це тиран, який причетний до загибелі великої кількості людей. Але якщо він вам подобається, ваш Ленін - ходіть до нього, носіть йому квіти, будь ласка. "

Зараз ви читаєте новину «Комуністи зірвали зустріч "свободівця" з донеччанами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

191

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі