неділя, 10 липня 2011 18:09

Компартія пообіцяла повоювати за пенсіонерів влітку

Компартія пообіцяла повоювати за пенсіонерів влітку

Комуністична партія обіцяє провести влітку акції протесту проти прийняття урядового законопроекту про пенсійну реформу.

Як повідомила прес-служба КПУ, про це заявив народний депутат, перший секретар Луганського обкому КПУ Спиридон Кілінкаров.

"Мені соромно за тих депутатів, які проголосували за пенсійну реформу. Комуністична партія за це рішення не голосувала і вчора провела акцію протесту під стінами парламенту. Ми також маємо намір проводити пікети і влітку для того, щоб переконати президента не підписувати цей ганебний закон", - підкреслив депутат.

За словами Кілінкарова, головною метою прийняття пенсійної реформи є бажання влади отримати кредит від Міжнародного валютного фонду.

"Фактично економічна ситуація в державі катастрофічна, і владі хронічно не вистачає коштів, щоб підтримувати на плаву економіку. Тому вони прийняли такий антисоціальний закон як пенсійна реформа, метою якої є отримання значного кредиту від МВФ", - зазначив комуніст.

Кілінкаров підкреслив, що деякі норми пенсійної реформи абсолютно невиправдані. Зокрема, за його підрахунками, підвищення пенсійного віку для жінок на 5 років заощадить для держбюджету тільки 800 млн. грн.

Раніше, у ніч з четверга на п'ятницю, парламенту прийняв у другому читанні та в цілому законопроект про пенсійну реформу. Документом передбачається підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років, чоловіків - держслужбовців - до 62 років. Максимальні пенсії відповідно до документа обмежується 10 прожитковими мінімумами.

Зараз ви читаєте новину «Компартія пообіцяла повоювати за пенсіонерів влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі