неділя, 10 липня 2011 13:52

Комуністи сподіваються на пенсійну мудрість Януковича

Комуністи сподіваються на пенсійну мудрість Януковича

Фракція Комуністичної партії у Верховній Раді сподівається на те, що президент Віктор Янукович застосує право вето до закону про пенсійну реформу, яким парламент ввів підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років із щорічним його збільшенням на 6 місяців, починаючи з 1 вересня.

Як повідомила прес-служба Компартії, про це заявив народний депутат від КПУ Євген Царьков.

"Ми сподіваємося, що президент накладе вето, й ми скасуємо всі ці норми, які стосуються змін пенсійного віку", – сказав Царьков.

На думку депутата, на ветування президентом цієї реформи сподіваються не тільки комуністи, але й ті парламентарії, які голосували за реформу.

"Абсолютна більшість тих, хто голосував за цей закон, щиро вірить у те, що Янукович зараз накладе вето, й він (закон) повернеться в парламент, і з ним буде те саме, що й з Податковим кодексом", – додав комуніст.

Нагадаємо, лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що не виключає можливість накладення президентом вето на прийнятий парламентом закон про пенсійну реформу.

Раніше, у ніч з четверга на п'ятницю, парламенту прийняв у другому читанні та в цілому законопроект про пенсійну реформу. Документом передбачається підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років, чоловіків - держслужбовців - до 62 років. Максимальні пенсії відповідно до документа обмежується 10 прожитковими мінімумами.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи сподіваються на пенсійну мудрість Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі