четвер, 07 липня 2011 08:31

"Свобода" вимагає заборонити конгрес комуністичних інтелігентів

"Свобода" вимагає заборонити конгрес комуністичних інтелігентів

Голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській обласній раді Ірина Сех звернулася до органів влади і правоохоронних структур із закликом запобігти проведенню у Львові "псевдоконгресу інтелігенції" під головуванням лідера Компартії Петра Симоненка.

Як повідомила прес-служба "Свободи", Сех вважає, що проведення такого заходу є порушенням ст.161 Кримінального кодексу України ( розпалювання міжнаціональної ворожнечі).

Депутатський запит адресовано начальникові управління Служби безпеки України у Львівській області Юрієві Кіцулу, голові Львівської ОДА Михайлові Цимбалюку, начальникові ГУ МВС у Львівській області Богданові Щуру.

У депутатському зверненні, зокрема, зазначено: "Мені стало відомо, що 8 липня 2011 року центральний комітет Комуністичної партії України планує провести у м. Львові так званий "Другий конгрес інтелігенції проти фашизму".

У заході мають намір взяти участь делегації комуністичних партій з колишніх соціалістичних країн Східної Європи, представники Державної Думи Російської Федерації, заступник голови парламенту Білорусі. Очікується, що головувати на заході буде перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко.

"Вважаю, що проведення цього заходу є неприйнятним для громадськості Львівщини у зв'язку з тим, що у заході вбачаються ознаки порушення ст.161 Кримінального Кодексу України, а саме – розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - йдеться у документі.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" вимагає заборонити конгрес комуністичних інтелігентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі