понеділок, 04 липня 2011 17:30

"Свободівці" пікетували Печерський райвідділ міліції

Сьогодні вранці близько 30 представників ВО "Свобода" провели акцію під стінами Печерського управління міліції. Вимагали звільнення хлопців, яких затримали в п'ятницю за те, що жарили яєчню на Вічному вогні.

Вони вимагали звільнити 23-річного "свободівця" Кирила Бабенцова і активіста "Чорного комітету" Богдана Тицького. Їх затримали у п'ятницю вранці.

"Затримали хлопців коли вони були вдома. Їх привезли сюди і пять годин допитували. Їх били. Вимагали визнати що вони надругались над могилами. Ми цього так не залишимо", - сказав кординатор акції Юрій Ноєвий.

Перед входом розтягнули червоний плакат з написом "Борітесь поборите". В руках тримали прапори і скандували "Героям Слава". Через 10 хвилин з відділку вийшов сержант, підійшов до "свободівців" і попросив показати дозвіл.

"Ми ще в суботу подавали заявку в мерію, - пояснив йому голова київської "Свободи" Юрій Ноєвий і називав її номер.

Міліціонера попросили не заважати. Напроти відділку на даху десятиповерхового будинку розтягнули чорний баннер з написом "Свободу політв'язням".

"Хлопці не скривають, що на відео вони, але не згідні з кваліфікацією злочину. Зараз з керівництва нікого немає вони десь на нараді. Три дні їх утримували в Дарницькому ізоляторі тимчасового утримування", - розповів адвокат затриманого Сидір Кізін.

Близько одинадцятої до відділку приходить лідер "Братства" Дмитро Корчинський і Ганна Сінькова. Привіталися з деякими свободівцями. Ганна розповіла що знайома з затриманими.

"Коли була в СІЗО то не знала що вони зробили. Поговорити з ними не встигла. Тепер прийшла підтримати їх", - розповіла вона.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" пікетували Печерський райвідділ міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі