пʼятниця, 01 березня 2024 12:52

Китай відреагував на ядерні погрози Путіна

Китай відреагував на ядерні погрози Путіна
Речниця МЗС КНР Мао Нін нагадала, що у 2022 році лідери п'яти ядерних держав зробили заяву про неприпустимість ядерної війни. Фото: pixabay.com

У Міністерстві закордонних справ Китаю відреагували на вчорашні ядерні погрози Росії. Диктатор Володимир Путін у посланні до Федеральних зборів 29 лютого почав погрожувати світу ядерною війною.

У такому конфлікті не буде переможців, повідомила під час брифінгу 1 березня речниця МЗС КНР Мао Нін. Китай закликав усі сторони зберігати стриманість, аби не допустити ядерної війни.

"У січні 2022 року лідери п'яти держав з ядерною зброєю зробили спільну заяву про те, що ядерну війну неможливо виграти й не можна починати. Китай завжди стверджував, що всі держави з ядерною зброєю повинні дотримуватися концепції спільної безпеки, підтримувати глобальний стратегічний баланс і стабільність", - заявила дипломатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін пригрозив "ядеркою" країнам, які направлять війська в Україну

У своєму виступі Путін заявив, що стратегічні ядерні сили РФ вже у стані повної готовності до гарантованого застосування.

Раніше у МЗС Китаю заявили, що спеціальний представник уряду країни у справах Євразії Лі Хуей відвідає Україну, РФ та низку країн Європи для вирішення військового "конфлікту".

Стратегічні ядерні сили Російської Федерації готові до гарантованого застосування, заявив російський диктатор Володимир Путін 29 лютого під час свого послання Федеральним зборам.

Сполучені Штати попередили Росію про можливі наслідки в разі застосування ядерної зброї. Такі заяви Путіна є "безвідповідальною риторикою", лідер ядерної держави не може висловлюватися в такий спосіб, заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Зараз ви читаєте новину «Китай відреагував на ядерні погрози Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі