четвер, 29 лютого 2024 13:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Стратегічні ядерні сили РФ готові до гарантованого застосування - Путін

Стратегічні ядерні сили РФ готові до гарантованого застосування - Путін
Російський диктатор вкотре похвалився розробкою нового озброєння. Фото: eastnews.ua

Стратегічні ядерні сили Російської Федерації готові до гарантованого застосування.

Про це російський диктатор Володимир Путін заявив 29 лютого під час свого багатогодинного послання Федеральним зборам. Він укотре похвалився розробкою "нового озброєння", яке, за його словами, вже або використовується на війні проти України, або найближчим часом буде поставлене армії РФ.

"У стані повної готовності до гарантованого застосування перебувають стратегічні ядерні сили. Те, що ми планували у сфері озброєнь - я про це казав ще у посланні 2018 року - все зроблено або завершується ця робота. Гіперзвуковий авіаційний комплекс "Кинджал" не лише поставлений на озброєння, а й з високою ефективністю використовується для ураження особливо важливих цілей під час СВО (повномасштабної війни проти України - Gazeta.ua)", - сказав він.

У бою вже застосовувався і ударний гіперзвуковий комплекс морського базування "Циркон".

"Про нього раніше навіть не йшлося, але і ця система вже в строю. На бойовому чергуванні стоять гіперзвукові блоки міжконтинентальної дальності "Авангард" і лазерні комплекси "Пєрісвєт". Закінчуються випробування крилатої ракети необмеженої дальності "Бурєвєснік" і безпілотного підводного апарату "Посейдон". У війська поставлені і перші серійні важкі балістичні ракети "Сармат". І ми скоро продемонструємо їх у районах базування на бойовому чергуванні", - додав диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін пригрозив "ядеркою" країнам, які направлять війська в Україну

Путін повторив брехню про те, що нібито це не Росія почала "війну на Донбасі":

"Але ми зробимо все, щоб її закінчити, викорінити нацизм, вирішити всі завдання СВО. Ми нікому не дозволимо втручатися в наші внутрішні справи. Захід хотів би зробити з Росією те ж саме, що зробив у багатьох інших регіонах світу, зокрема й в Україні. Останнім часом все частіше звучать голослівні звинувачення на адресу РФ, що ми нібито збираємося розмістити ядерну зброю в космосі. Захід намагається втягнути нас у гонку озброєнь, щоб тим самим виснажити нас. Повторити трюк, який їм вдався з Радянським Союзом".

Росія збирається розмістити в космосі ядерну зброю. Вашингтон отримав нові розвідувальні дані, пов'язані з російським ядерним потенціалом та спробами створити зброю космічного базування.

Зброя, яку розробляє РФ, імовірно, є ядерним пристроєм для засліплення, глушіння або спалювання електроніки всередині супутників, а не вибуховою ядерною боєголовкою для їхнього знищення, пише Reuters із посиланням на розвідку США.

Зараз ви читаєте новину «Стратегічні ядерні сили РФ готові до гарантованого застосування - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі