середа, 01 березня 2017 12:00

Кабмін затвердив порядок руху товарів із АТО

Кабмін затвердив порядок руху товарів із АТО
Володимир Гройсман на засіданні Кабміну/112.ua

Кабінет міністрів затвердив порядок переміщення товарів у район проведення антитерористичної операції та з нього.

Рішення ухвалили на засіданні уряду 1 березня.

"Рішення передбачає установку контрольних пунктів, які займатимуться відстеженням переміщення і відповідності рішень, які ми приймаємо. Найголовніше: все, що буде прийняте, - дозволено, все інше - заборонено. Абсолютно все.

За участю громадськості та волонтерів забезпечити у контрольних пунктах в'їзду та виїзду протидію незаконному переміщенню товарів, у тому числі, які визначені гуманітарною допомогою, до або з району проведення антитерористичної операції через лінію зіткнення.

Зібрати необхідні служби, залучити громадськість і волонтерський рух для публічного контролю за переміщенням і реалізацією цього рішення. Через місяць провести публічний аналіз", - оголосив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відео штурму блокадників Донбасу

25 січня ветерани АТО та народні депутати Семен Семенченко, Тарас Пастух та Володимир Парасюк заблокували залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Пзніше – ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Також учасники блокади перекривають автомобільні шляхи.

Протестанти хочуть припинити торгівлю з окупованими районами Донецької і Луганської областей. Окрім товарів, звідти постачають вугілля. Уряд запевняє, що блокада ОРДЛО підриває енергетичну безпеку країни. 15 лютого на позачерговому засіданні Кабмін ввів надзвичайний стан у сфері енергетики.

Голова партії "Самопоміч" Андрій Садовий підтримав дії ініціаторів економічної блокади Донбасу, депутатів Семенченка та Соболєва. Також блокаду підтримала "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «Кабмін затвердив порядок руху товарів із АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі