пʼятниця, 02 березня 2012 10:12

Спецтема: Луценко за ґратами

Ірина Луценко: "Суспільство має об'єднатися для спротиву і зрозуміти, що разом ми - сила"

Ірина Луценко: "Суспільство має об'єднатися для спротиву і зрозуміти, що разом ми - сила"

Влада ізолювала суспільство від Юрія Луценка, бо тепер немає кому обєднати розділені групи незадоволених громадян.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказала дружина екс-міністра внутрішініх справ Ірина Луценко.

Відповідаючи на запитання, якої підтримки їй не вистачає, вона наголосила, що наразі потрібна підтримка не тільки близьких, друзів, міжнародної спільноти, а й підтримка всього українського народу.

"Цей вирок — чотири роки - він фактично, як сказала влада, повинен ізолювати Луценка від суспільства. Хочу внести корективи у цю форазу. Це суспільство ізольоване від Луценка", - наголосила дружина екс-міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти Луценка пишаються батьком і готові до конфіскації майна

За її словами, проблема зараз у тому, що немає кому об'єднати протесні рухи у країні:

"Ми бачимо, які настрої панують зараз в Україні. Піднімаються чорнобильці, піднімаються афганці, десь незадоволення проявляє бюджетна сфера - вчителі лікарі, - за те, що їм не виплачують зарплату. Ми бачимо, що сьогоднішнє населення починає розуміти, що та ситуація, яка склалася в країні залежить від кожного із них. Але немає такого Луценка і немає такої Тимошенко, які б об'єднали ці розділені групи незадоволених громадян України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина: "Усе лікування Луценка - це знеболювальні"

Ірина Луценка підкреслила, що кожен громадянин, який віддає часточку своєї праці і свого життя цій державі, не означає що він працює на цю владу, бо це влада повинна працювати на державу.

"Виходячи з цього і цієї ізоляції суспільства від мого чоловіка, я б воліла зараз саме підтримки цього суспільства, Саме тих людей, які вважають себе громадянами, такими громадянами, як і мій чоловік, який у цій ситуації, яка склалася, доказував одну істину, сказану ще у свій час Теодором Рузвельдом: "Роби те, що можеш з тим що маєш на тому місці, де ти є", - наголосила дружина екс-міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Луценка зустріла день народження у суді

Вона підкреслила, що яскравим прикладом цього було голодування Луценка: "Багато було різних інстинуцацій, одні казали що це зайві, інші казали, що це тільки підрив здоровя і нічого воно не вартує. Але мало хто зрозумів, що мій чоловік саме цими 32 днями голодування показував людям: люди, не бійтеся, вчиняйте спротив, не мовчіть, говоріть за себе".

"Якщо кожен на своєму місці буде робити малесеньку спробу спротиву цій владі, цьому беззаконню, то ми - велика сила", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Луценко назвала суд "скотством" і вийшла із зали засідань

"Ситуація показує, що влада сьогодні боїться лише об'єднаною сили, того Майдану. Як тих підприємців, афганців, чорнобильців, які вийшли, поламали той закон і вони добилися, але кожен своєї часточки правди, своєї соціальної пільги. Але з цього не складається держава, з цього не складається нормальне громадянське суспільство. Має бути об'єднаний спротив і об'єднане розуміння того, що ми всі разом — це сила", - підсумувала Ірина Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Луценко: "Суспільство має об'єднатися для спротиву і зрозуміти, що разом ми - сила"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі