середа, 29 березня 2017 13:28

Генпрокурор пообіцяв українцям подарунок до Дня незалежності

Генпрокурор пообіцяв українцям подарунок до Дня незалежності
У справі про держзраду Януковича 25 томів та близько 50 свідків. Фото: twitter.com

Суд до Дня незалежності винесе вирок у справі про державну зраду президента-втікача Віктора Януковича.

Такі сподівання озвучив генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю "Укрінформу".

"Уже в суді перебуває перша справа щодо Януковича. Сьогодні стало відомо, що Апеляційний суд Києва призначив слухання справи в Оболонському райсуді столиці. З огляду на невеликий обсяг доказів – 25 томів і близько 50 свідків – ми зможемо ще цього року, сподіваюся, до Дня незалежності, отримати судовий вирок. Якщо він підтвердить державну зраду Януковича, це означатиме не лише його засудження, а й конфіскацію всього його майна та майна пов'язаних з ним осіб на території України. Це відповідь тим, хто питає: навіщо заочно засуджувати", - розповів Луценко.

Справу розглядає Оболонський райсуд Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко заборонив Януковичу приїжджати в ДНР

13 березня військова прокуратура направила до суду обвинувальний акт у справі президента-втікача Віктора Януковича.

Його підозрюють у державній зраді, пособництві з метою зміни меж території і державного кордону України, пособництві у веденні агресивної війни. Суд дозволив військовій прокуратурі проводити заочне розслідування.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що суд винесе вердикт "не через 50 або 100 років". Також припустив допит президента РФ Володимира Путіна у майбутніх судових процесах.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор пообіцяв українцям подарунок до Дня незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі