субота, 04 червня 2022 14:24

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС почав розробляти сьомий пакет санкцій проти Росії

ЄС почав розробляти сьомий пакет санкцій проти Росії
ЄС готує сьомий пакет санкцій проти РФ. Фото: Unsplash

Європейський Союз почав роботу над новими санкціями проти Російської Федерації.

Це буде сьомий пакет обмежень за заборон. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський в інтерв'ю PAP.

За його словами, нові санкції мають бути ще жорсткішими. Зокрема, у контексті газу, який РФ ще може продавати, а також відключення всіх російських банків від системи SWIFT, зокрема - Газпромбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запровадив санкції проти "коханки Путіна" та дітей Пєскова. Хто ще в списку

"Також необхідно запровадити ембарго на технології, які Росія ще може постачати та використовувати у своїй промисловості", - додав Яблонський.

Крім того, він підкреслив, що необхідно конфіскувати російські активи в Європі, а не просто заморозити їх. Втім, робити щодо цього вже ведуться.

Європейський Союз 3 червня остаточно затвердив шостий санкційний пакет проти Росії, яка вторглася на територію України. Запровадили санкції і проти Білорусі через підтримку самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком війни проти України.

Зараз ви читаєте новину «ЄС почав розробляти сьомий пакет санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі