четвер, 09 червня 2011 19:17

Донецький "регіонал" судиться з журналістами через статтю "Кілери та бариги"

Донецький "регіонал" судиться з журналістами через статтю "Кілери та бариги"

Сьогодні в Київському райсуді Донецька відбулося попереднє слухання цивільної справи про захист честі та гідності за позовом нардепа "регіонала" Юрія Іванющенка до редактора сайту "ОстроВ" Сергія Гармаша, журналіста Станіслава Речинського та власника "Скунс-інфо" Костянтина Долгова.

"Регіонал" вимагає спростувати інформацію, опубліковану в статті "Кілери та бариги" у 2007 році. Стаття була розміщена на кількох веб-сайтах у тому ж році та в нинішньому. Автор - Станіслав Речинський. Іванющенко просить суд задовольнити його вимогу про спростування інформації, що він "є ватажком злочинного організованого угрупування, яке скоїло понад 40 замовних вбивств". А також інформацію про те, що "Іванющенко очолював бойову ланку злочинного угрупування, яке так само складалося з бізнес-ланки, яку очолювали брати Долідзе".

Нардеп також називає недостовірною інформацію про те, що він "поєднував злочинну діяльність з посадою президента ТОВ "УГК-2000" в місті Єнакієве і після вбивства Смирнова та Федулова очолив бригаду кілерів". Так само позивач просить суд спростувати інформацію про те, що через нього "було замовлено вбивство президента футбольного клубу "Шахтар" Ахатя Брагіна (кличка Алік Грек) та колишнього керівника Азовського морського пароплавства Анатолія Бандури".

Сьогодні суддя Київського районного суду Донецька Оксана Епель намагалася встановити чи до належних відповідачів пред'явлено позов пана Іванющенко. Сам народний депутат до суду не з'явився, але прислав замість себе трьох юристів. Представники позивача заявили про необхідність розширити коло відповідачів. У числі таких позивач хотів би бачити не тільки головних редакторів інтернет-видань, а й усіх власників сайтів, які проживають (за інформацією позивача) в Донецьку, Харкові та Києві.

У суді був присутній також представник одного з журналістів. Він висловив здивування з того приводу, що позов Іванющенка розглядається Київським райсудом Донецька, тоді як в Київському районі Донецька не проживає жоден з відповідачів. А сам депутат (якщо вірити тексту поданої позовної заяви) зареєстрований у місті Єнакієве.

Варто нагадати, що Київський райсуд не один раз відзначався скандальними судовими рішеннями. Саме цей районний суд прославився тим, що виправдав відомого Гіві Немсадзе, який розшукувався Інтерполом як ватажок ОЗУ і особа, причетна до скоєння серії вбивств. Цей же суд днями виправдав ватажка зграї "підселенців" Андрія Ніфонтова, який взяв участь у відбиранні у мешканців Донецька десятків квартир.

Зараз ви читаєте новину «Донецький "регіонал" судиться з журналістами через статтю "Кілери та бариги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі