четвер, 20 жовтня 2022 00:29

C-RAM: Експерт розповів, чи може ця система винищувати іранські безпілотники

C-RAM: Експерт розповів, чи може ця система винищувати іранські безпілотники
Система ППО C-RAM створена для перехоплення снарядів; БПЛА Ірану для неї легка мішень. Фото: Military Weapons

Західна система протиповітряної оборони (ППО) C-RAM, яка знаходиться на озброєнні у західних партнерів України, легко впорається з іранськими безпілотниками.

Ця система розроблена для перехоплення снарядів і мін, у тому числі надзвукових, розповів військовий експерт Олег Жданов на своєму каналі.

"Це автоматична система, у якої є власний радар. Тактична система ближнього радіуса дії. У неї максимальна дальність до чотирьох кілометрів" - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський похвалив німецький комплекс IRIS-T: "Добре себе показав"

Така система ППО буде знищувати всі безпілотники Ірану з високою ефективністю. БПЛА, який на відміну від снаряда, літає зі швидкістю в 150 км/год, для такої системи - просто мішень. До того ж Україна може отримати поліпшену німецьку версію цієї системи - MANTIS.

"Це німецький комплекс. Вони пішли далі. У неї більш потужна система виявлення і більш потужна вогнева частина. І це вже автоматична гармата, яка вражає цілі"- додав експерт.

Протягом місяця українські захисники збили 233 іранських безпілотники "Шахед", які використовують російські окупанти, і десятки ракет.

Посольство України в Ізраїлі направило уряду країни запит на отримання систем протиповітряної оборони. Україна хоче придбати в Ізраїлю такі системи.

Зараз ви читаєте новину «C-RAM: Експерт розповів, чи може ця система винищувати іранські безпілотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі