понеділок, 06 червня 2011 15:36

Черновецький і Ко безкоштовно роздали майже 100 будівель у центрі Києва

Черновецький і Ко безкоштовно роздали майже 100 будівель у центрі Києва

За час перебування при владі в Києві "молодої команди" Леоніда Черновецького були передані у приватну власність безкоштовно або за безцінь близько 90 будівель у центральній частині міста.

Про це заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Пузанов.

"Близько 90 будинків у центральній частині міста були передані інвесторам на більш ніж неконкурентних умовах: інвестору надавалися необгрунтовані пільги або об'єкт взагалі передавався безкоштовно", - підкреслив чиновник.

За його словами, рішення про передачу всіх приміщень, в тому числі будинків, що знаходяться в історичній частині міста, приймала Київрада. Київська міськадміністрація при цьому "здійснювала розпорядчі дії: безпосередньо укладала договори і підписувала акти передачі майна".

"По кожному з таких об'єктів ми проводимо ретельну роботу, щоб повернути їх місту. Деякі вже повернуті", - додав заступник Попова.

За його словами, нинішні власники добровільно повертати майно не хочуть, але від них "надходять пропозиції про те, щоб врегулювати ситуацію шляхом переговорів".

Пузанов також заявив, що КМДА має намір надати можливість нинішньому власникам будинків укласти мирові угоди, відповідно до яких останні будуть зобов'язані доплатити до ринкової вартості покупок. 

Раніше фракція БЮТ у Київраді зареєструвала постанову про дострокове припинення повноважень мера Києва Леоніда Черновецького. В той же час, секретар столичного парламенту Галина Герега сумнівається, що таку постанову буде внесено до порядку денного.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький і Ко безкоштовно роздали майже 100 будівель у центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі