пʼятниця, 27 травня 2011 12:03

Генпрокуратура обіцяє розібратися з Черновецьким

Генпрокуратура обіцяє розібратися з Черновецьким

Генеральна прокуратура України намагається з'ясувати роль мера Києва Леоніда Черновецького у розкраданнях столичної власності.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка.

За його словами прямих доказів проти столичного градоначальника немає.

"Хитрість полягає в тому, що сам Черновецький підписував мало документів - все-таки він юрист, свого часу працював слідчим", - повідомив генпрокурор.

При цьому за словами генпрокурора питання до столичного градоначальника є і будуть.

"Ми хочемо розібратися в тому, в якій мірі він був ідеологом коїлося в мерії беззаконня. І якщо це був не він, то хто тоді? Чи було це наслідком відсутності контролю за ситуацією, коли кожен крав, де і скільки міг, або ж це все-таки чітко продумана діяльність організованої групи, яка вирішила збагатитися за рахунок власності громади Києва, використовуючи своє посадове становище", - сказав генпрокурор.

За його словами, Черновецького вже допитали по ряду кримінальних справ і його чекають ще допити і очні ставки.

"Доводити причетність Черновецького до цих справ складно. І нам дуже потрібні деякий громадяни, які можуть пролити світло на земельні справи в Києві - сказав Пшонка.

Він підтвердив, що в цьому списку є і колишній зять Черновецького В'ячеслав Супруненко, який знаходиться в міжнародному розшуку.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура обіцяє розібратися з Черновецьким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі