середа, 07 серпня 2013 16:55

Через Сноудена Обама скасував осінню зустріч із Путіним

Через Сноудена Обама скасував осінню зустріч із Путіним
Барак Обама. Фото: daypic.ru

Президент США Барак Обама скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві через напруженість, яка пов'язана з ситуацією навколо Едварда Сноудена.

Про це в повідомляє "Українська Правда" із посиланням на Associated Press.

За наявною інформацією, американський президент все ж відвідає економічний саміт G20, який пройде в Санкт-Петербурзі, проте від переговорів один на один у Москві утримається.

Замість зустрічі з Путіним, Обама на початку вересня відвідає Швецію. Заступник радника з національної безпеки Білого дому Бен Родс заявив, що рішення Росії з надання Сноуденом тимчасового притулку тільки посилило і без того складні відносини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сноуден передав журналісту 20 тисяч секретних документів

Раніше повідомлялося, що колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден розповів журналістам, що спецслужби США мають доступ до інформації про клієнтів найбільших інтернет і телекомунікаційних компаній, таких як Microsoft, Skype і Facebook.

Влада США була "вкрай розчарована" рішенням Росії про надання притулку колишньому співробітнику спецслужб Едварду Сноудену.

Зараз ви читаєте новину «Через Сноудена Обама скасував осінню зустріч із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі