вівторок, 15 листопада 2011 15:20

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Бютівці" звернуться до Європи через Тимошенко

"Бютівці" звернуться до Європи через Тимошенко

Фракція "БЮТ-Батьківщина" має намір звернутися до європейського співтовариства з відкритим листом щодо ситуації в Україні і буде продовжувати наполегливу роботу в парламенті, заявив лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко.

"Ми з відкритим листом звернемося до всіх інституцій, які нас підтримували, підтримують і будуть продовжувати підтримувати в цій боротьбі. Вони повинні знати правду", - сказав він на брифінгу у вівторок.

Кириленко зазначив, що представники Євросоюзу приїжджали в Україну і зустрічалися з усіма учасниками процесу над екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. "Такі зустрічі були й наодинці, і нас збирали ті, хто по різні сторони барикад і нам пропонували все-таки домовитися. Однак, потрібно в Україні вирішити цю українську проблему, оскільки без цього не буде єдиної європейської родини", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів "завалила" декриміналізацію "статті Тимошенко"

Лідер фракції нагадав, що в Україну приїжджали також і лідери політичних партій Європи, яким обіцяли, що має пройти певний час, за який буде врегульована ця проблема, пов'язана з ув'язненням Тимошенко. "Певні терміни пройшли ... врегулювання немає. Ми звернемося до всіх, ми напишемо все, що сталося в Україні. Нехай дає оцінку і світове співтовариство", - сказав Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декриміналізація "статті Тимошенко" залежить не тільки від Януковича - Кравчук

При цьому він додав, що депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" покинули засідання парламенту у вівторок і не будуть брати участь у ньому до кінця сьогоднішнього робочого дня. "Це фарс, в якому ми не будемо брати участь сьогодні ... Завтра фракція буде у повному складі в залі парламенту, завтра опозиційний день. Ми завтра будемо потужно працювати за нашим планом, який запропоновано на опозиційний день", - сказав Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" звернуться до Європи через Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі