понеділок, 27 травня 2024 11:10

Терористи захопили заручників

Терористи захопили заручників
Техас увійшов до складу США будучи незалежною державою. Фото: unsplash.com

У американському містечку Форт-Девіс члени військового угрупування "Республіка Техас" 27 травня 1997-го захопили двох заручників. Наступного дня їх звільнили спецпризначенці.

Наприкінці 1866-го техаський конгрес відкинув ідею угоди з Мексикою і висловився за приєднання до США. Техас став першою незалежною державою, прийнятою до складу США як рівноправний член союзу. Проте всередині штату постійно діяли рухи за незалежність. Серед них організація "Республіка Техас". Штат не визнавав існування "Республіки" та її органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідували терориста №1

Керівником організації став Річард Макларен. Члени організації взяли двох заручників в містечку Форт-Девіс аби досягти своїх цілей. Іще в містечку знаходилися від 90 до 150 чоловік. Вони не мали відношення до сепаратистів, але через поліцейської блокади потрапили в становище заручників.

Терористи поставили владі умову - незалежність від США штату Техас. Цілий день тривали перемовини. Заручників звільнили.

Керівників групи Річарда Макларена та Роберта Отто засудили до 99 і 50 років ув'язнення.

26 березня 1945-го закінчилася битва між військами Японської імперії і США за контроль над островом Іодзіма. Стала першою військовою операцією США на території Японії.

Зараз ви читаєте новину «Терористи захопили заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі