понеділок, 27 травня 2024 18:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Франція відправляє до України військових інструкторів

Франція направить до України інструкторів для підготовки українських військовослужбовців.

Про це у понеділок повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Автор: t.me/osirskiy
  Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський і міністр оборони Рустем Умєров
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський і міністр оборони Рустем Умєров

Сирський спільно з міністром оборони Рустемом Умєровим провели відеозустріч із міністром Збройних сил Франції Себастьєном Лекорню.

"Радо вітаю ініціативу Франції направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців", - заявив головком ЗСУ.

Сирський повідомив, що вже підписав документи, "які дозволять першим французьким інструкторам невдовзі відвідати наші навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вже запровадила понад 300 стандартів НАТО

"Вірю, що рішучість Франції спонукає інших партнерів доєднатися до цього амбітного проєкту. Подякував пану міністру за дружню підтримку французького народу та військову й економічну допомогу Україні задля відбиття російської військової агресії", - заявив генерал Сирський.

У березні Франція оголосила про допомогу Україні бронетехнікою і зенітними ракетами. Також - про передачу артилерійських установок Caesar і снарядів.

У лютому президент України Володимир Зеленський і президент Франції Еммануель Макрон підписали двосторонню угоду про безпекову співпрацю між країнами.

Зараз ви читаєте новину «Франція відправляє до України військових інструкторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі