понеділок, 29 січня 2024 19:08

Україна вже запровадила понад 300 стандартів НАТО

Україна вже запровадила понад 300 стандартів НАТО
Цього року планується запровадити ще 50 стандартів НАТО у секторі безпеки. Фото: dpsu.gov.ua

У Міністерстві оборони, Збройних силах України та інших складових сектору безпеки та оборони запровадили 18 стандартів НАТО.

Загалом вже запроваджено 315 стандартів Північноатлантичного альянсу. Про це повідомив сайт Міноборони.

Стандарти запровадили в рамках цілей партнерства Україна-НАТО:

Йдеться про захисту військ (сил) ЗСУ, навчання Військово-морських сил зі зв'язку, комунікаційних та інформаційних систем, транспортного забезпечення.

Україна запровадила стандарти, які стосуються навігаційно-гідрографічної підтримки, водолазної діяльності, пально-мастильних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше зброї дальнього ураження і не тільки: Міноборони про результати "Рамштайну-18"

В Альянсі існує 1135 стандартів - тобто, в Силах безпеки і оборони України вже запровадили майже 28% від загальної кількості, заявило Міноборони.

Це більше, ніж прийнято у деяких державах-членах НАТО, що приєдналися під час останньої хвилі розширення Альянсу, сказав заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

Цього року планують запровадити ще 50 стандартів НАТО у секторі безпеки, повідомив Гаврилюк.

Торік у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

10 січня відбулося засідання Ради Україна-НАТО. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив про подальше зміцнення оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Україна вже запровадила понад 300 стандартів НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі