неділя, 31 березня 2024 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Франція передасть Україні ракети для ППО і техніку

Франція передасть Україні ракети для ППО і техніку
Франція готує новий пакет допомоги Україні. Фото: mil.in.ua

Франція готує новий пакет військової допомоги для України.

До нього увійдуть сотні одиниць бронетехніки та зенітні ракети Aster. Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, передає Le Monde.

Передадуть техніку, яка є на озброєнні Франції, але її збираються замінити новішою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція передаватиме Україні списану військову техніку

"Щоб утримувати таку велику лінію фронту, українській армії потрібні, наприклад, наші броньовані фронтові машини. Це абсолютно необхідно для мобільності військ. Ця стара техніка, яка ще придатна до експлуатації, зможе принести безпосередню користь Україні в значних кількостях. Йдеться про сотні у 2024 році й на початку 2025 року", - сказав він.

Міністр додав, що Франція хоче допомогти з посиленням протиповітряної оборони України. Для цього готують нову партію зенітних ракет Aster 30 для системи ППО SAMP/T. Це аналог Patriot.

Лекорню повідомив про розробку боєприпасів з дистанційним управлінням. Їх можуть доставити в Україну вже цього літа.

Президент Франції Емануель Макрон припускав відправку військ в Україну найближчого року.

Зокрема, у ніч на 21 лютого, під час застілля у вузькому колі, Макрон озвучив свою готовність відправити війська в Одесу.

26 лютого він уперше публічно допустив можливість відправки західних військ в Україну. Таку ініціативу підтримали низка країн НАТО. Зокрема, президент Литви Гітанас Науседа.

Зараз ви читаєте новину «Франція передасть Україні ракети для ППО і техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі