середа, 13 березня 2024 19:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Ніяких червоних ліній. Литва підтримала заяву про західні війська в Україні

Ніяких червоних ліній. Литва підтримала заяву про західні війська в Україні
Західні країни повинні припинити малювати для себе червоні лінії, заявив президент Литви. Фото: president.gov.ua

Західні країни мали б одноголосно погодитися щодо відправлення до України своїх військ.

Потрібно припинити малювати для себе червоні лінії. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа, повідомив литовський мовник LRT.

"Я привітав ідею направлення місій на територію України та досі вважаю, що нам слід обговорити цю ідею. Звичайно, найкраще було б, якби ми усі одноголосно погодилися з необхідністю цього і дуже добре оцінили ту розвідувальну та іншу інформацію, яку ми маємо у своєму розпорядженні", - сказав Науседа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети GMLRS і не тільки: США оголосили про новий пакет допомоги Україні

"Якщо ми почнемо говорити, що ні, Володимиру Путіну не сподобається те чи інше, ми ніколи не ухвалимо рішення. І саме тому я вчора сказав і президенту (президенту Франції Емманюелю Макрону. - Gazeta.ua), і ЗМІ, що ми повинні припинити малювати для себе червоні лінії", - заявив президент Литви.

"Проводячи червоні лінії, ми лише допомагаємо Путіну, який починає думати, що ми передбачувані, що він може контролювати нас та маніпулювати нами", - сказав Науседа.

26 лютого Емманюель Макрон зібрав у Парижі саміт лідерів. Президент Франції допустив відправку до України західних військ.

5 березня Макрон під час візиту до Чехії заявив, що союзникам України час активізуватися, підкресливши, що зараз не час бути боягузливим.

Зараз ви читаєте новину «Ніяких червоних ліній. Литва підтримала заяву про західні війська в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі